Persbericht voor AMETEK Process Instruments
Editors: Copy and paste text for use at your discretion.


Western Research® model IPS-4 spectrofotometer van AMETEK Process Instruments maakt eenvoudige en flexibele UV-VIS-spectroscopie van vloeistoffen en gassen mogelijk. Download High Res Image

GEÏNTEGREERDE PROCESSPECTROFOTOMETER
LOST DIVERSE PROBLEMEN MET VLOEISTOF- EN GASANALYSE OP

Nieuwe IPS-4 van AMETEK Process Instruments past
geavanceerde diode-array technologie toe voor UV/VIS spectroscopie

AMETEK Process Instruments heeft een nieuwe spectrofotometer geïntroduceerd, die in staat is om maximaal acht golflengten te meten en vijf meetcomponenten gelijktijdig te kwantificeren. Western Research® model IPS-4 heeft geen bewegende onderdelen, een hoge signaal/ruisverhouding, minimale strooilichteffecten, snel dynamisch bereik, en snelle en volledige spectrale acquisitie (220-1100 nm).

Het apparaat is bedoeld om te voldoen aan de behoefte van processengineers aan zeer veelzijdige en duurzame analysatoren, en maakt eenvoudige en flexibele UV-VIS spectroscopie van vloeistoffen en gassen mogelijk. Met zijn ingebouwde vermogen om chemometrische technieken toe te passen kan het complexe meetproblemen oplossen. Een vacuüm fluorescerend display van vier regels kan via een menu in meerdere talen worden weergegeven, waaronder Engels, Frans, Duits, Russisch en Spaans.

Het optisch systeem van de analysator is ontworpen voor hoge lichtverwerking en grotere betrouwbaarheid. Door het zelfuitlijnend ontwerp wordt het onderhoud aanzienlijk verminderd. Er is geen filterwiel, er zijn geen optische filters om te vervangen en geen optische koppelingen om uit te lijnen. De Xenon flitslamp heeft een levensduur van meer dan twee jaar, hetgeen bijdraagt tot lagere onderhoudskosten.

Het apparaat is ontworpen om zware omstandigheden in de buitenlucht en in de industrie te weerstaan, heeft uitstekende temperatuurstabiliteit, is zeer betrouwbaar en heeft zelfdiagnostische en predictieve onderhoudsfuncties. Het wordt geleverd in een IP65 kast, die ruimschoots aan de eisen van NEMA4 voldoet, en kan waar nodig zelfs gewassen worden zonder dat water of stof binnendringt.

Buiten weerstaat de IPS-4 omgevingstemperaturen van –20o tot 50 oC (-4o tot 122 oF) zonder externe verwarming/afkoeling. De analysator is zo ontworpen dat hij binnen minimale ruimte inneemt. Hij is slechts 78 cm breed, en neemt een minimale hoeveelheid muurruimte in.

AMETEK Process Instruments is distributeur van de olie- en gasproducten van Chandler Engineering

In verband hiermee wordt aangekondigd dat AMETEK Process Instruments nu wereldwijde distributie en ondersteuning biedt voor de pijpleiding-, boor- en afbouwproducten van het recent overgenomen bedrijf Chandler Engineering. De producten van Chandler zijn onder andere aardgaschromatografen, densitometers, gravimeters, vochtanalysatoren, testapparatuur voor het bepalen van het dauwpunt en testapparatuur voor boorcement en -vloeistof.

Beide bedrijven zijn eenheden van AMETEK, Inc., een wereldwijd producent van elektronische instrumenten en elektrische motoren met een jaarlijkse omzet van meer dan 1,2 miljard dollar. Voor verdere informatie kunt u www.chandlerengineering.com of http://www.ametekpi.com bezoeken.

Voor informatie over verkoop of producten kunt u contact opnemen met:
AMETEK Process Instruments
455 Corporate Blvd.
Newark, Delaware, 19702 USA
Telefoon: +1.302.456.4451 Fax: +1.302-456-4444.
www.ametekpi.com
e-mail sales.info@ametek.com

Voor redactionele of productinformatie kunt u contact opnemen met:
International Communications & Marketing - ICM
Tel +1.845.687.4082
Fax +1.845.687.0566
e-mail: info@icmGlobalNews.com

Redactie: Als u van plan bent om dit persbericht te publiceren, zouden we graag feedback ontvangen via de bijgesloten (franco) antwoordkaart, fax of e-mail, en later een exemplaar van de uitgave of een knipsel via e-mail of post ontvangen aan het volgende adres:
e-mail: info@icmGlobalNews.com
post: International Communications & Marketing – ICM
P. O. Box 185
Stone Ridge, NY 12484 USA