icmGlobalNews A Press Release from International Communications & Marketing - ICM

Persbericht voor AMETEK Process Instruments

Redactie: Wij waarderen uw feedback. Wij verzoeken u via dit formulier te bevestigen
of u van plan bent te publiceren..


Als u publiceert, verzoeken wij u ons een knipsel of exemplaar van het nummer te zenden.
Zie de adressen en opmerking aan het einde van het artikel.
Hartelijk dank!

A BC

Onderschriften en koppeling met hoge resolutie aan het einde van het artikel. Kopieer en plak de onderstaande tekst.
Klik op de afbeelding om een hogeresolutiebestand te downloaden. Tekst beschikbaar in andere talen bij www.icmglobalnews.com.

AMETEK PROCESS INSTRUMENTS WINT BELANGRIJK CONTRACT
VOOR ZWAVELANALYSATOREN BIJ AL HOSN GASPROJECT

Aan AMETEK Process Instruments (www.ametekpi.com) is een contract voor 4,6 miljoen USD toegekend om UV procesgasanalysatoren te leveren voor het Shah gasveldproject van de Abu Dhabi Gas Development Company (Al Hosn Gas). De analysatoren worden gebruikt in de zwavelterugwinningsinstallaties (SRU's) en restgasbehandelingsinstallaties (TGTU's), die naar verwachting het grootste complex van dit soort ter wereld zullen vormen.

Saipem, het projectmanagementbedrijf, heeft AMETEK geselecteerd wegens haar uitgebreide ervaring met zwavelterugwinning over de hele wereld en de prestaties van haar analysatoren bij soortgelijke projecten.

Het 10 miljard USD Shah gasveldproject is een van de grootste groene ontwikkelingsprojecten voor veldgas die ooit zijn ondernomen. Naar verwachting zullen ongeveer een miljard kubieke voet per dag (bcf/d) zuur gas tot 0,5 bcf/d bruikbaar gas worden verwerkt.

Het project omvat installatie van de volgende Western Research-analysatoren:

 • Toepassingen:

  • Olie en gas
  • Chemische en petrochemische verwerking
  • Business
  • Techniek
  • Controle en instrumentatie
  • Verontreinigings-bestrijding
  Twaalf Model 900 luchtbehoefte-analysatoren. Deze veelzijdige unit, die specifiek is ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van de nieuwste zwavelterugwinningsprocessen, kan tot vijf soorten tegelijk meten.
 • Twaalf Model 931 analysatoren voor één soort gas . In de Model 931, een robuuste fotometrische gasanalysator voor één component in een ontploffingsvrije behuizing, wordt de bedrijfseigen hogeresolutie UV-technologie van AMETEK toegepast, waarbij geen bewegende delen zijn betrokken.
 • Vier Model 930 H2S dampruimte-analysatoren. De Model 930 is ontwikkeld voor nauwkeurige meting van H2S-damp in putten waarin vloeibare zwavel wordt opgeslagen, en heeft in de praktijk bewezen zowel H2S en SO2 betrouwbaar te kunnen controleren.

AMETEK Process Instruments is een leider in ontwerp en productie van online analytische instrumenten gebaseerd op elf gedifferentieerde technologieplatforms. Het is een unit van AMETEK, Inc., een vooraanstaand wereldwijd producent van elektronische instrumenten en elektromechanische apparaten met een jaarlijkse omzet van meer dan 3,3 miljard dollar.

Foto-onderschrift:
Klik op de afbeelding om een hogeresolutiebestand te downloaden.
A. Model 900 luchtbehoefte-analysator kan tot vijf soorten gas tegelijk meten.
B. Model 931 analysator voor één soort gas past hogeresolutie UV-technologie zonder bewegende delen toe.
C. Model 930 dampruimte-analysator zorgt voor betrouwbare controle van zowel H2S als SO2.

Opmerking voor de redactie: Bevestig a.u.b. of u van plan bent dit artikel te publiceren via het feedbackformulier hierboven of via e-mail. Als u het publiceert, stuur ons dan a.u.b. een knipsel of nummer: via e-mail aan plishman@icmglobalnews.com of papieren exemplaren via de post aan: International Communications & Marketing, PO Box 185, Stone Ridge, NY 12484 VS.   Hartelijk dank!

Contact voor productverkoop:
Europa, Azië, Rusland, Midden-Oosten
Stephane Cappe
AMETEK Process Instruments SAS
tel: +33-1-30-68-89-23
stephane.cappe@ametek.com

China, India, Japan, Korea, Australië, Singapore / Zuidoost Azië
Randy Hauer
AMETEK Process Instruments
tel: +1-412-826-2494
randy.hauer@ametek.com